"Ik was aangenaam verrast door het nieuws over de 'reddingsboei' die de stad Brugge ons aanbiedt", zegt Meert. "Maar we blijven natuurlijk hopen op een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion, zelfs als de capaciteit gehalveerd wordt. De Memorial heeft als afsluiter van de Diamond League een gerenommeerde reputatie opgebouwd, Brussel vertegenwoordigt die internationale uitstraling."
"We zijn nog welkom in het Koning Boudewijnstadion (dat momenteel een capaciteit heeft van 50.000 toeschouwers, nvdr) tot minstens 2020. Er heerst echter veel onduidelijkheid rond het Neo-project", aldus Meert. Dat Neo-project, een project voor de ontwikkeling en herinrichting van het Heizelplateau (en daarmee samenhangend ook het nieuwe voetbalstadion op parking C), bedreigt mogelijk het voortbestaan van de AG Insurance Memorial Van Damme na 2020 in Brussel.
"Als het Neo-project effectief tot uitvoering zal komen, is de vraag in welke omstandigheden de Memorial georganiseerd moet worden. In een stadion met 10.000 zitjes lukt het niet. Dan zijn er twee opties: ofwel verdwijnt de Memorial, ofwel gaan we op zoek naar alternatieven", stelt Meert. "Brugge zou dan een mooie 'reddingsboei' kunnen zijn. Eentje waar ook de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) niet afkerig voor zal zijn."
Brugge heeft zichzelf dinsdag opgeworpen als mogelijke reddingsboei. Het was senator en Bruggeling Pol Van Den Driessche (N-VA) die het idee lanceerde. Het Jan Breydelstadion zou kunnen worden omgevormd tot een multifunctineel sportcomplex met atletiekpiste na de nakende verhuis van Club Brugge naar een nieuw voetbalstadion. Andere Brugse politici opperden dat ook de uitbouw van de bestaande atletiekpiste in het centrum Julien Saelens van Sport Vlaanderen een optie zou kunnen zijn. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) is het atletiekidee genegen en zegt dat het Brugse stadsbestuur beide locaties zal onderzoeken.